tekakor
...och nej, det är inga frukostbröd vi pratar om nu utan kakor med te i! Det var Bitte, min karl Magnus mamma, som bakade de här för första gången för ett par månader sedan och de är sedan dess Magnus favoritkakor. Frasiga men ändå sega kvalar de in på min kaktopplista också!

Bittes tekakor
För 20 stycker behöver du:
3 dl hasselnötter (passande nog: en påse)
2 tsk svarta teblad (tänk på att välja en sort utan bitar i!)
2 dl florsocker
2 äggvitor
Mixa hasselnötterna och tebladen väl. Blanda i florsockret. Vispa äggvitorna till ett hårt skum och blanda ihop med resten av ingredienserna. Klicka ut på papprad plåt och grädda i 180 grader i 12 minuter.
Sara

Bittes tekakor
För 20 stycker behöver du:
3 dl hasselnötter (passande nog: en påse)
2 tsk svarta teblad (tänk på att välja en sort utan bitar i!)
2 dl florsocker
2 äggvitor
Mixa hasselnötterna och tebladen väl. Blanda i florsockret. Vispa äggvitorna till ett hårt skum och blanda ihop med resten av ingredienserna. Klicka ut på papprad plåt och grädda i 180 grader i 12 minuter.
Sara
Kommentarer
Trackback