choklad- & hasselnötskakor
De här kakorna är helt klart bland mina topp 3-kakor! Knapriga och lite knäckiga charmar de byxorna av vem som helst. Receptet kommer från "Smaker från Saltå kvarn". (vi kanske skulle ha en ny bloggkategori: boktips)

choklad- & hasselnötskakor ca 30 st
100 gram smör
1 dl råsocker
1 dl farinsocker
1 ägg
½ tsk salt
1 tsk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
2½ dl vetemjöl
100 gram hackad mörk choklad
1 dl hackade hasselnötter
Rör ihop smör, socker och ägg till en krämig smet. Blanda i resten av ingredienserna och rulla till en korv, typ 5 cm i diameter. Mjöla in den lite lätt, plasta in och låt ligga i kylen i en timme. Värm ugnen till 175 grader. Skär kakorna i centimetertjocka skivor. Lägg på två papprade plåtar och grädda i ugnen i 15 minuter. Låt svalna på galler.
Sara

choklad- & hasselnötskakor ca 30 st
100 gram smör
1 dl råsocker
1 dl farinsocker
1 ägg
½ tsk salt
1 tsk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
2½ dl vetemjöl
100 gram hackad mörk choklad
1 dl hackade hasselnötter
Rör ihop smör, socker och ägg till en krämig smet. Blanda i resten av ingredienserna och rulla till en korv, typ 5 cm i diameter. Mjöla in den lite lätt, plasta in och låt ligga i kylen i en timme. Värm ugnen till 175 grader. Skär kakorna i centimetertjocka skivor. Lägg på två papprade plåtar och grädda i ugnen i 15 minuter. Låt svalna på galler.
Sara
Kommentarer
Postat av: Barris
De är bra! Elias gör dem ibland men jag har aldrig gjort dem själv, tror jag.
Trackback