müsli

Det har gjorts en hel del müsli i Gottsunda de senaste veckorna, och vem är jag att undanhålla recept? Speciellt när jag egentligen är jävligt upptagen med att fila på en redovisning om STEN?

Myzzli/Moesli/gott på fil

5 dl havregryn
5 dl rågflingor
2 dl solosfrön
1 dl kokosflingor
1 dl linfrön
100 gram hackad mandel/hasselnötter/så
1 dl råsocker
2-3 dl russin
2 dl vatten
5 msk neutral olja

Sätt ugnen på 200 grader. Blanda alla torra ingredienser (inte russinen) i en redig bunke, och vattnet och oljan i en skål. Skvätt på det blöta på det torra och krama in. Bred ut allt på en lätt smord stor plåt och sätt in i ugnen. Det tar 30 min i min ugn innan det är klart, men det kan nog skilja lite mellan olika ugnar. Passa noga så det inte bränns, och rör om typ tre gånger med jämna mellanrum. Låt svalna, blanda i russin och förvara i tättslutande burk (gärna en gammal i plåt med fint mönster).

KLART!   FIN BURK!


Puss från Sara

RSS 2.0