Pumpasoppa till Kurt och Barbro

Det här är inte recpetet på den pumpasoppan jag gjorde för två (?) år sedan, utan på en annan som jag gjorde för ett par dagar sedan. Den är mildare och smakar mer pumpa. Och den är till mamma och pappa för att jag fått ingridiensarna av dem, i alla fall några. (Vill man ha en soppa som liknar den där andra, gamla, föreslår jag att man har i lite extra ingefära och lite sambal.)




Pumpasoppa med äpple
3 portioner
500 gram rensat och tärnat pumpakött
2 gula lökar
1 stor eller 2 mindre vitlöksklyftor, hela
2 äpplen
finriven ingefära efter smak (jag tog ungefär 5 centimeter men använde då bara saften som jag pressade ur rivet, inte själva rivet. Har du i det också gissar jag på att två centimeter är lagom)
2 grönsaksbuljongtärningar
8 dl vatten
1-2 msk pressad citron
grädde
salt och peppar
Skala och tärna pumpan. Ett tips är att vässa kniven innan, pumpa är lite knepigt. Skiva lökarna och skala, kärna ur och tärna äpplena. Fräs i olja tillsammans med hela vitlöksklyftor en liten stund. Häll över kokande vatten, smula i buljongtärningarna, ha i ingefäran och citronen. Låt koka under lock tills pumpan är mjuk. Mixa soppan helt slät. Smaka av med salt och peppar, kanske mera citron eller ingefära och en rätt rejäl skvätt grädde.Om soppan är för tjock kan den spädas med lite vatten eller mjölk. Servera med rostade pumpafrön och torkade äppelringar. Och nybakt bröd förstås!
PS, Sara, du kan väl lägga upp ditt recept på torkade äppelringar?
Barris

RSS 2.0