hbt-biskvier

Husmoderligt Bakade Trött - Biskvier. De smakar lite apelsin också, men det är ju bara gott.

Botten:
Nästan 200 gram mandelmassa
1 äggvita
1/2 dl strösocker

Smet:
2 dl grädde
2 små nävar socker
Kanske 1/2 dl kakao
2 tsk vaniljsocker
1/2 tsk salt

Åtminstone 150 gram mörk choklad till doppet

Okej. Sätt ugnen på 175 grader. Riv mandelmassan på det fina rivet, och kanske lite på det grova. Blanda med äggvitan och sockret. Häll det i en plastpåse och spritsa ut på papprad plåt. Det blir typ 23 stycken. Grädda i 11 minuter. Flytta över hela pappret till ett galler och låt svalna innan du tar loss dem.
Vispa grädden hårt. Blanda i de torra ingredienserna. Det ska bli lite smörigt. Ta en kniv och bred på smeten lite toppigt på undersidan av bottnarna. Ställ in i frysen så länge.
Smält chokladen i vattenbad och doppa biskvierna i den. Ställ att stelna.

Före chokladen:  Färdiga:

RSS 2.0