pesto

Hemmagjord pesto går liksom inte att jämföra med köpt pesto. Bäst känsla blir det förstås om man använder sin egen balkongodlade basilika, men köpt på kruka funkar ju det med.



För typ 2 dl sås behöver du:

2 dl basilikablad
30 gram pinjenötter
2 vitlöksklyftor
5 msk riven parmesanost
1 dl olivolja
salt
svartpeppar



Mixa ihop alla ingredienser, och du har en utomordentlig sås för till exempel spaghetti. Eller gör en bufféfavorit: blanda pesto och kikärter! Såsen håller sig i ett par dagar i kylen.



Sara

Kommentarer
Postat av: Barris

Schysst! Finns det nåt kvar? Jag vill smaka!

2009-08-08 @ 17:29:42
Postat av: sara

absolut! Jag kan ta med lite till kycklingen ikväll

2009-08-08 @ 17:33:21
Postat av: Barris

Det blir nog jättebra.

2009-08-08 @ 17:47:55

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0