Pesto på soltorkade tomater

Sommarhettan är här, och mat känns nästan alltid överflödigt. Salt känns nästan aldrig överflödigt, och något i magen är ju bra. Om man gör en pesto har man en lång radda snabbmatsrätter att välja på sedan: blanda pesto i pastasallad, bre pesto på macka, ät som guck till kött, fyll picknickmackor med pesto, sallad, tomater, och så vidare. Eller så kan man blanda den i pasta, gott, såsigt, salt, enkelt och bara en platta på spisen behöver vara varm. Den är också en schysst ät-present om du ska på galej i sommar. Det kan ju tilläggas att jag inte är ett fan av soltorkade tomater i sig, tycker de smakar lite för likt russin och har en jobbig konsistens, men det här är väldigt gott!

Till ca 250 gram pesto:

75 gram parmesanost
100 gram soltorkade tomater
50-75 gram pinjenötter
2 pressade vitlöksklyftor
drygt 1 dl olivolja
lite svartpeppar
kanske lite salt

Finfördela tomaterna i en matberedare eller mixer. Dwet går att hacka för hand, jag har gjort det, men har man en matberedare går det ju lite smidigare. Riv parmesanosten, och blanda i tomathacket tillsammans med pinjenötter och pressade vitlökar. Slå sist i oljan, lite i taget samtidigt som maskinen snurrar. Smaka av med svartpeppar. 





Barris

Kommentarer
Postat av: sara

typ bästa sommarmaten!

2009-07-02 @ 19:22:22

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0