Fina små mandelbiskvier
De här biskvierna smakar som de min farfar bjöd på när jag var liten. De är super att ha hemma och knapra på när man är lite sötsugen, de smakar så mycket att man inte behöver äta så många för att bli nöjd. Dessutom är de ju faktiskt nästan nyttiga, småkakor utan vare sig smör eller socker tillsatt!
200 gram mandelmassa
1 dl riven kokos
4-6 droppar bittermandelarom
3 msk lätt vispad äggvita
Riv mandelmassan, och blanda i allt annat. Blanda om smeten ordentligt, den ska vara ganska fast, men ändå lös nog att spritsa. men inte så lös att dne rinner ut. Lagom är bra! Spritsa ut små små pluttar på en papprad plåt, en kopparfemtioöring är väl ganska bra storlek, tycker jag. Det bör bli mellan 100 och 120 stycken pluttar. Grädda dem sedan i 125 grader i 30 minuter (drygt). De ska ha fin gyllenbrun färg. Gott till te!
Barris
200 gram mandelmassa
1 dl riven kokos
4-6 droppar bittermandelarom
3 msk lätt vispad äggvita
Riv mandelmassan, och blanda i allt annat. Blanda om smeten ordentligt, den ska vara ganska fast, men ändå lös nog att spritsa. men inte så lös att dne rinner ut. Lagom är bra! Spritsa ut små små pluttar på en papprad plåt, en kopparfemtioöring är väl ganska bra storlek, tycker jag. Det bör bli mellan 100 och 120 stycken pluttar. Grädda dem sedan i 125 grader i 30 minuter (drygt). De ska ha fin gyllenbrun färg. Gott till te!
Barris
Kommentarer
Postat av: sara
ohoho, smarr!
Trackback