Mandel- och citronbiscotti


Biscotti vore trevligt, tänkte jag och gick ut i köket där de sista äggen inför mina ögon slank ned i Elias raggmunkssmet. Jahapp. Jag som hade tänkt sätta deg innan kören. Det blev till att handla på hemvägen istället. När jag kom hem från kören och affären började jag smälta smör, och upptäckte till min förtvivlan (faktiskt) att mandeln var slut. Jag ringde i panik till Elias, som ännu inte var hemma, och han räddade allt genom att köpa med sig mandel på vägen hem. Så då var han förlåten för äggen.

100 gram smör
2 ägg
5 dl vetemjöl
1 1/2 dl socker
1 1/2 tsk bakpulver
1 msk vaniljsocker
rivet skal från 2 citroner
1 1/2 dl mandel

Smält smör, och vispa äggen lätt i en bunke. Blanda i smöret och citronraspet. Grovhacka mandeln och blanda den och alla torra ingridienser i en annan bunke, häll sedan ner det i äggsmöret. Dega ihop det, och forma till tre längder på papprad plåt. Grädda i mitten av ugnen, 175 g, 25 minuter. Ta ut plåten och skär längderna till skorpor i lagom bitar, drygt en centimeter breda. IN i ugnen igen, som nu ska vara på 125 g, i 10 minuter. Stäng sedan av ugnen och låt skorporna gå klara på eftervärme, gärna över natten. Då får man trevlig efterrätt till sin frukost dagen efter!




 Barris

Kommentarer
Postat av: sara

tjusigt! Blir det ett par i teater-pausen, månne?

2009-05-07 @ 13:24:08

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0