Limeochingefärslax

Jag har haft ett väldigt oinspirerande (läs odiskat) kök rätt länge nu. Men icke mera! Mat och ytor och surdegar och jag vet inte allt har dykt upp istället för disktravarna. Och då har man ork att laga mat och att blogga om den också. Efter första tuggan sa Elias "Kajsa, det här var jättegott!" Bara så ni vet.
För två personer:
2 portionsbitar lax
1 lime
2 vitlöksklyftor
3-4 cm ingefära
1 burk kokosmjölk
en skvätt teriyakisås
2 portioner ris
salt och peppar
Börja med att tina laxen. Skär den i bitar. Blanda en marinad av skalet och saften från limen, de pressade vitlöksklyftorna och ingefäran som du halvfinhackat. Salta och peppra också. Blanda ihop och lägg i laxbitarna. Plasta och ställ i kylen en timme eller så. Börja koka riset och värm en stekpanna med olja. Lägg i laxbitarna i stekpannan utan att det följer med några ingefärsbitar. Stek laxen snabbt på hög värme och ta den ur stakpannan. Sila det som är kvar av marinaden och spara. Häll kokosmjölken i stekpannan och vispa ur steksmakerna. Tillsätt den silade marinaden och smaka upp med lite teriyaki och salt och peppar. Servera med en färgglad sallad för det blir rätt beige mat - men god!

Kommentarer
Postat av: sara

låter smaskigt! Är det apelsin i salladen?

2009-11-19 @ 13:53:30
Postat av: Barris

Ja det är det. Det är gott. Bra när tomaterna blir tråkiga. Det skar sig lite med limen i såsen till just det här men annars brukar det funka fint.

2009-11-19 @ 14:45:36
Postat av: Barris

Sara, varför kan inte jag skriva radbrytning i mina inlägg? Det är jätteirriterande!

2009-11-19 @ 14:47:03

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0