makaronipudding

Pappas recept=pappas smak, dvs ganska fett. Mätt blir man! Funkar himla bra som matlåda, det gör liksom hela dan mer uthärdlig.

Före ugnen:



makaronipudding, 4 pers.

4 dl makaroner (inte snabbmakaroner!)
200 gram falukorv (pappa tyckte att 400 gram var bra, men då blir det ju typ en korvlåda i stället)
200 gram rökt sidfläsk (eller ett paket bacon) (om du använder sidfläsk: skär bort den hårda kanten!)
3 ägg
2½ dl mjölk
2 tsk vetemjöl
riven ost (mängd efter behag)
ströbröd
smör

Koka makaronerna al dente. Skär korven och fläsket i små bitar och stek tills de fått fin färg. Vispa ihop äggen och mjölken, ha i mjölet och vispa lite till. Smöra en lagom stor form. Blanda makaroner och korvfläsk med osten, häll det i formen och häll över äggstanningen. Strö över ströbröd och klicka på lite smör. Grädda på 225-250 grader i typ en 30 minuter, eller tills stanningen stannat.

Efter ugnen:



Sara

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0