torkade äppelringar

Gott som tugg-till-plugg (jösses vad fyndigt. Nästan värt en egen bloggkategori) och till pumpasoppa. Och säkert en massa annat. Godast blir det, enligt mig, med Ingrid Marie. Det viktigaste är att du använder svenska äpplen, annars missar man hela smakexplosion-grejen!



torkade äppelringar

Kärna ur äpplen och skär dem i 2 mm tunna skivor. Torka på bakplåtspapper på galler i 75 grader varm ugn i typ 4-5 timmar. Sätt i en träslev eller liknande så ugnsluckan hålls lite öppen. Vänd på dem efter halva tiden. Känn efter så de är riktigt torra. Om de känns mjuka är det bara att låta dom stå inne ett tag till. Risken att de bränns är inte så hög, men glöm inte bort dom för länge bara! Förvara i burk med tätslutande lock.

Sara

Kommentarer
Postat av: Barris

Yes! Tror du det måste vara på galler? Känns lite mera effektivt att kunna köra in alla plåtar plus ett galler samtidigt. Det känns ju typiskt som att det tar fem timmar att göra och fem minuter att äta annars.

2009-11-08 @ 12:10:35
Postat av: sara

jag har inte testat med flera samtidigt, men eftersom man har ugnsluckan öppen (ska ändra så det står i receptet...) så borde det ju gå. Värt att testa i alla fall

2009-11-09 @ 14:29:02

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0