marinerad tofu med sesamfrön

Innan jag blev vegetarian nån gång på gymnasiet hade jag inte riktigt förstått det här med tofu. Var det en ost? Var det en grönsak? Och vad sjutton skulle man göra med den? Sen klarnade det (det är alltså sojabönor som man faktiskt gör som en slags ost av (kallas också för bönost!)), och nu äter jag de då och då trots att jag inte är vegetarian längre av den enkla anledningen att det är gott, lättlagat och lätt att variera. Eftersom tofu inte direkt smakar nåt i sig själv är det gott att ösa på med kryddor och grejer. Här är ett enkelt nybörjarrecept som får den mest inbitna köttätare på fall!




marinerad tofu med sesamfrön

1 paket hård tofu (tror det är typ 300 gram)
olja
soja
vitlök
svartpeppar
sesamfrön
spaghetti
grönsaker, tex paprika och salladslök är gott till

Skär tofun i lagoma munsbitar, lägg i skål och häll över olja, soja, pressad vitlök och peppar. Exakt mängd av sakerna är svårt att ge. Gör som du tror blir bra, så blir det nog det också. Låt stå i ett par timmar. Häll i tofun och marinaden i en stekpanna och stek på medelhög värme tills tofun fått fin yta. Strö över ycket sesamfrön och servera  med spaghetti och goda grönsaker (krävs för att man inte ska tro att man har börjat se i svart-vitt). Gott!

Sara

Kommentarer
Postat av: Barris

Blodpudding och spagetti! tänkte jag första gången jag såg den bilden. Kändes inte riktigt som din stil...

2009-10-07 @ 17:54:15
Postat av: sara

hahaha typiskt inte min stil

2009-10-07 @ 19:42:44

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0